paviftmedallanbrallan.blogg.se

En ganska onödigt och förmodligen ganska seg blogg om min resa till Nya Zeeland. Välkommen!

Weta

Kategori: Allmänt

Det kommer att komma lite inlägg på efterslänten och här är ett av dem. Det är från när jag, Siobhan, Brittany och Laura åkte iväg till The Weta Cave.
 
Weta är ett företag som bland annat gör props, special effects, sets med mera till tex. filmer, serier och datorspel. De har gjort VISSA av dessa saker (filmbolag ibland flera olika special effects-företag till samma film men de har olika jobb/uppdrag) till bland annat Sagan om Ringen (såklart), Tintin, Narnia-filmerna, Avatar, Elicium, Jane och Draken med fler. 
 
Jag och Siobhan blev 5 år igen när vi såg de här trollen. Efter vi roat oss i typ en halvtimme gick vi in till själva The Cave och när vi kom ut därifrån så hade någon satt upp en skylt "Don't touch the trolls". Totally worth it.
 
Som ni ser så har någon lagt ner jättemycket tid och energi på detta, varenda detalj var perfekt.
 
 
Träffade på Gollum..
 
 
Scala 1:1
 
Siobhan körde på total anarki och försökte ta Gandalfs stav. 
 
Jättefina props från de olika filmerna!!
 
Hobbit feet!
 
Olika hjälmar från Sagan om Ringen. Rustningarna och tillbehören (svärd, hjälmar, yxor mm.) kan vara det coolaste jag sett i mitt liv. Så mycket historia och arbete bakom, så mycket kärlek, omtanke, reaserch och uppmärksamhet. Helt fantastiskt.
 
Från Narnia-filmerna.
 
The Burglar contract från The Hobbit.
 
Alla olika smycken från filmerna. Så fina och välgjorda. Och dyra...
 
Tintin!! :D
 
En hel vägg med miniatyrer av hjälmar, hästar och karaktärer från Sagan om Ringen. Heaven.
 
Vi gick även på en "behind the scenes" tour där en guide pratade om processen bakom att göra rekvisitan, de olika filmerna de jobbat med och massa massa mer. Man fick inte fota på visningen vilket var synd för ALLT var så himla coolt (man fick jämföra ringbrynje-material som de använt till olika filmer - Sagan om Ringen, Narnia, Kingdom of Heaven mm. - hur tunga och hur de såg ut). Vi hade en fantastiskt nördig dag som är en av de bästa jag hade i Wellington. 

Kommentarer

  • Pal säger:

    Är genuint rädd för Uruk-hai. Hade inte velat stå brevid den.

    <3

    2014-02-15 | 12:53:47

Kommentera inlägget här: