paviftmedallanbrallan.blogg.se

En ganska onödigt och förmodligen ganska seg blogg om min resa till Nya Zeeland. Välkommen!

Snabbt!

Kategori: Allmänt

Hej! Det är SÄMST väder här. Man blåser (på fullaste allvar) bort och det regnar och vår lägenhet är KALL hela tiden. Inga hus här har centralvärme vilket resulterar i kalla rum. Riktigt kalla rum. Men inte sjuk än så det är bra!

Just nu letar jag jobb för fullt och lite desperat så hoppas få napp snart.

Fortfarande inget internet hemma, kommer nog inte hända så får fortsätta snylta på de lokala museernas wifi!

Igår var dock ganska fint så jag, Laura och Siobhan tog en promenad längst Orieltal Parade, en strand här till i stan. (ingen awesome bild men har min nya klänning på mig!) Fler bilder kommer nog snart =)

Bilden togs av mästerfotografen Siobhan!

Hej alla kompisar!!

Kategori: Allmänt

Hur mår ni där hemma? Hoppas att ni har det bra och att ni tar hand om Angelica ordentligt och kramas så där som bara ni kan! Jag har det bra i Nya Zeeland (den rosa ön på kartan) och här är det varmt och sommar fast ni har det kallt och vinter. Konstigt att man kan vara så långt bort att allt blir tvärtom..
 
Förra veckan var jag på en gård utanför staden jag bor i. Men istället för djur på gården så hade de massor av träd! Där var jag i fem dagar och sov och jobbade hos snälla Marianne och Jan. 
 
Jag fick plocka upp vitlök ur marken! Man stack ner en spade i marken och tryckte upp jorden så kunde man skaka fram vitlöken från jorden.
det blev mycket lök!
 
Det fanns en katt som hette Bacil!
 
Jan körde traktor för vi skulle samla ihop grenar som han klippt av från träden. Jag fick åka med på släpet!!
 
Jag fick köra traktorn lite grann!! Det var jättekul! (Jaja alla vuxna, men tänk vad coolt om det var sant haha :D)
 
När vi hade lastat grenarna på släpet så körde vi bort dem till en brasa. När man bränner träd så blir det aska och den kan man lägga på jorden igen så träden växer ännu mer!
 
Det fanns lite fler djur än katten, det fanns även höns och ankor!
 
Hönsen lägger ägg som Marianne lagar mat med.
 
Kram på er!! Jag saknar er jättemycket! <3 Hoppas att ni fick mitt kort med fågeln som jag skickade till er!
 
 
Till er vuxna:
 
Jag har det bra i mitt hus, och idag har jag köpt världens finaste klänning som får mig att känna mig lika fin som Elsa Billgren! Just nu hinner jag inte med fler foton för internet kommer att tas bort om fem minuter. Jag vet inte om vi kommer ha mer internet i huset men jag ska knalla ner till bibblan och försöka fixa cv och lite mer så då hör jag av mig =) puss och kram!!
 
Här kommer ett litet hus som jag hittade. Så hilma härligt, så ska mitt hus se ut när jag blir stor!
 

It's moving fast (...against the wind)

Kategori: Allmänt

(YAY om ni fattade titeln!)
 
Hej igen! Jag har saknat er!
 
I måndags hade jag mitt första riktiga släng av hemlängtan. Det var inte jättestarkt men det var starkt nog.. Jag hade kommit fram till mitt wwoof-ställe och allt var så annorlunda. Paret var annorlunda, deras vanor var annorlunda än vad jag är van vid och stället var så isolerat. 
 
Men det blev bättre! Efter några dagar hade jag vant mig vid tempot och rutinerna och allt kändes lite bättre. Mina värdar var passionerade, välutbildade inom sina områden, snälla, totalt emot utveckling, lite trångsynta och lagom arroganta.
 
Jag fick plantera, damsuga, rensa ogräs, lasta grenar, äta god mat, ha lagom jobbiga samtal om jordens framtid (det ser inte ljust ut tydligen, alla reser och sprider bakterier för mycket. Och kommunikationen mellan människor är död pga sociala medier. Och kvinnor får barn för sent i livet. Alla borde bli hemmamammor, för annars har man inte tid för sina barn.) och titta på Doctor Who. Lagom vecka helt enkelt. 
 
MEN så ringer Siobhan och säger "jag ska flytta till ett rum i ett hus. flytta in i rummet bredvid vettja!" Det lät ju inte så tokigt! Så nu är jag Wellingtonbo fram tills den 7e februari 2014. Coolt och mycket skrämmande. Jag måste hitta jobb relativt snart......
 
Rummet jag bor i har fina stora fönster med fin utsikt och är ett av 4 uthyrda rum i en villa. Vi delar kök, badrum och vardagsrum. Det har bott studenter där förut så det är lite sunkigt men jag är glad ändå! Vi var och köpte julpynt idag och imorgon (söndag) flyttar vi in. Det första jag ska göra är att laga glass som vi kan äta efter lite tid i frysen (glassen alltså, inte vi)! 
 
Nu dör min dator och jag hittar inte laddaren men den kommer snart fram hoppas jag =) Jag kommer ha internet tills på tisdag sedan är läget lite oklart, men det ska lösa sig på ett eller annat vis. 
 
Och snart alla barnen i världens bästa Rosa Basgrupp kommer ett inlägg till er där er supercoola fröken KÖR EN TRAKTOR!!! (till alla vuxna; nej jag körde inte på riktigt, men för coolhetsfaktorn kan vi väl låtsas?) 
 
Kramar!! =D

Hej då för ett tag!

Kategori: Allmänt

Hallå, ni måste ju kommentera mitt awesome Wellington-inlägg!! 
 
Kan kort lägga till att jag gick lös på stan idag och hittade bokaffärer. Inte bra. 300kr på böcker är ett dåligt initiativ om man är fattig ryggsäcksbärare. Men de verkade så bra!! Jag har fått tillbaka min bokpassion verkar det som. Jag och Siobhan har långa samtal om böcker och filmer och vi planerar att öppna vår egna bokaffär. Den kommer bli episk.
 
Imorgon åker jag och jag vet inte ifall det finns internet eller inte. Ifall det inte finns så är jag tillbaka i Wellington den 27e november och då har jag internet igen och går att kontakta (kommer nog ha telefonmottagning där ute så det går alltid bra att ringa eller sms på +64221544977). 
 
Hoppas ni alla har det bra, att Blondinbella fått sin bebis när jag kommer tillbaka så jag får veta namnet (helt patetiskt av mig, jag vet.), att alla kommenterat Wellington-inlägget, och att jag tar mig samman och skrivet om världens bästa Tongariro. <3

Wellington

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!! Det var ett tag sedan och mycket har hänt! (typ..)
 
Jag lämnade National Park Villages igår (fredag). Det kändes lite vemodigt för jag gillade verkligen de tre tjejerna jag delade rum med och det var det första stället som jag verkligen verkligen gillade. Men framåt måste man! Här kommer en alldeles för stor bild på mig men med världens vackraste vy i bakgrunden:
 
Här är utsikten från köket på hostlet. Ni kanske fattar varför jag gillade det så mycket..
 
Klockan tre tog jag bussen som skulle ta mig till Wellington!!! Härligt! När jag kom dit var det nästan mörkt men det kändes okej ändå därför att jag pratade med totalt fyra olika människor innan jag kom fram och alla fyra vad suuupertrevliga och jättehjälpsamma. Så tack vare dem tog jag en buss och klev av rätt. Väl inne på hostlet så klev jag in i mitt rum och bara gillade människorna där inne. Så trevliga. Och ännu roligare hade jag när jag fick reda på att en av tjejerna gillar Doctor Who OCH HADE BILJETTER TILL 50TH ANNIVERSARY SPECIAL på en biograf som ligger nära där vi bor och som är jättefin så de håller alla premiärer där. Gissa om jag blev exalterad. Här har jag någon som gillar Doctor Who och så får jag veta att the 50th anniversary special faktiskt sänds på biografer här, fast jag trodde jag kollat och fastslagit att så inte var fallet. Gillar att ha fel ibland. Jag belv i alla fall så glad att tjejen (Siobhan från Scotland) sa att biljettkontoret inte stängt än och att hon kunde följa med mig dit. Den andra tjejen (Laura från Yorkshire) hakade också på! Vi sprang dit på små lätta moln och killen i kassan sa att "jo, men det finns några kvar till föreställningen den 1a december". Ja tack sa jag. Och fick se skylten där det står att DE SLÄPPER THE HOBBIT PREMIÄRBILJETTER. JA TACK sa jag och fick en till den första visningen (dvs. midnatt natten mellan 11 och 12 december) och Siobhan köpte en hon också. HALLÅ WOOOW!!!!!! Doctor Who OCH The Hobbit!!!!!!! Nej folk, det blir inte mycket bättre än så här. 
 
Idag gick jag, Siobhan och hennes kompis Brittney till Mt. Victoria som ligger precis bredvid vårt hostel. Det ska vara väldigt fin utsikt från toppen och någonstans där spelade Peter Jackson in scenen när the hobbits ramlar off a cliff, hittar svamp men så känner Frodo att nåt är fel och skriker GET OFF THE ROAD! Vi dit gick vi och letade. Vi hittade vad vi trodde var platsen men ingen var särskillt säker haha.
 
Get off the road!
 
Och så gömde vi oss medans en osynlig Black Rider sniffade i luften efter The One Ring.
 
Brittney kom också och gömde sig så fort han var borta och vi var lite gladare.
 
Det har blivit något av en ofrivillig grej det här att klättra upp för riktigt branta backar. Jag tror att alla som känner mig vet att det finns lite jag ogillar lika mycket som backar och långa trappor. Nya Zeeland
verkar ha åtagit sig uppdraget att bota denna ovilja. Vi får se vem som vinner i slutändan.
 
Hur som helst var det en fantastisk utsikt från toppen och man kunde se hela Wellington. 
 
En sak till! På måndag åker jag vidare och WWOOFar! Jag ska till ett B&B en timme från Wellington och ska vara där mellan den 18-27 november. Den 28 kommer jag tillbaka till Wellington eftersom den 1a december är det Doctor Who-time! Efter det hoppas jag kunna WWOOFFa lite till till och med 11e när vi ska se The Hobbit! =D 
 
Jag har inte orkat ta tag så mycket i Tongariro-inlägget för det är nästan 300 bilder att gå igenom men jag ska försöka fixa det snart så ni får se =D kram!

från början =)

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! Mycket har hänt men vi ska börja från början (dvs. där vi senast sågs). Andra och sista kvällen i Rotorua när jag gick omkring lite.


Jag hittade en vilsen fisk. :)
 
När naturen tränger igenom. Helt otroligt! Det pyste och man hörde hur det bubblade under plattorna och det kom rök från sprickorna.
 
Även här fanns en crack där all geothermal enegi spillde igenom.

Just det, the Cheesecake Shop!

Bussresan var lång och med ett stopp i Hamilton. Såg nog bara den fula delen av staden, och den var inte mycket att hurra för. Gick en halvtimmes promenad och var inte impad. Dock ska jag inte såga totalt för i utkanten där bussen körde förbi så fanns det mycket fina grönområden. Och de hade jättekonstiga toaletter. Alla har säkert sett dem förut, men jag tyckte de var värda att uppmärksammas!

Sen bytte jag buss och vi körde neråt mot Tongariro National Park. Jättefint. Kunde peka kameran åt alla håll och allt som fastnade var bara jättefint. 

Kullarna är högre i verkligenheten men av någon anledning så fastnar inte höjden på min kamera.
Vi kom in i skorgområden tillslut och det var lite skumt. Flera av träden var utan löv och gråa och det hade börjat växa något konstigt grönt på dem (man ser inte alls så bra på bilden). Det kändes som att Radagast skulle komma uthoppande och säga att SKOGEN ÄR SJUK! Men det gjorde han inte, fast vem vet, han kanske talade om det för nästa buss.


Vi stannade ovanligt länge (45 min) i en liiiten stad jag inte minns namnet på. Den här skylten fanns precis bredvid bussstaitonen och fick mig att le och längta hem lite :)
 
Sedan hände detta. Pang. Så bara var de där. Hur ståtliga och vackra som helst. (och en tjej på bussens huvud hahaha)
 
Och Mt. Doom. Jättehäftig känsla att se berget. Helt overkligt. Och dagen efter skulle jag stå vid foten av det! Iiiiiiih!!
 
En avslutningsbild på min ascoola kepps jag var tvungen att köpa för dyra pengar eftersom jag var ute i dåligt tid med hatten. Men den är så cool att det var värt det! (..eller?)
 
Snart kommer ett inlägg om resan till Mordor men det kan hända att det blir två inlägg för det kommer vara så mycket bilder =) kram!

Min kära lilla blogg..

Kategori: Allmänt

Nu är jag supertrött, därför kommer det inte att bli några bilder idag (lägger ner ca 1 timme varje kväll på att blogga, helt stört vad LÅNG TID det tar att ladda upp alla bilder. Jag har mest gått runt, inget spännande. Dagen började sisådär, först hade jag kommunicationscenter vilket var jättetrevligt men sen bar det av på stan. Jag gick raktfram tills det blev för varmt (det var säkert 27 grader vilket innebär trött Alice) och vattnet tog slut. Då var det bara lika långt hem igen.. På vägen handlade jag lite, det blev bananbröd istället för tårta för tårta har jag ätit men inte bananbröd! Smakade gott =) 
 
Om detta ingäll hade bilder skulle här vara en bild på The Cheesecake Shop som jag hittade! En hel affär med bara cheesecakes! Asgott!
 
Kom hem, slappade, pratade med mina grannar och gjorde en budget. Bloggen, det ser inte ljust ut. Måste skaffa jobb allra senast efter nyår. (Mamma och pappa, bli inte oroliga; jag har så jag klarar mig!) Sen blev det pastamiddag. 
 
Efter middagen bar jag mig iväg på en kvällspromenad. Min favorittid på dygnet tror jag. Den där timmen mellan all solen gått ner och det blir mörkt. Det känns som att världen står lite stilla och allt är fridfullt. Gick ner till sjön igen och hittade fler geotermiska källor.
 
En sak som är nytt och som jag övar mig på är att hälsa på folk spontant på gatan. Ingen gör det hemma (förutom när man har 11 söta barn framför sig i gårepet, då är det många som vill hälsa), så det är lite nytt. Men älskar känslan som uppstår när man tittar upp, får ögonkontakt och säger hej! Sen handlar det om timing oxå, hade fått massa trevliga hej på promenaden och när jag nästan var hemma så var det en ensam kille som kom gående och jag tittade och log jättestort. Han såg lite skeptisk ut.. Så måste lära mig hitta timingen helt enkelt. 
 
En annan sak som jag har jättesvårt att lära mig är det här med den jävla vänstertrafiken!!!! Satan i gatan alltså! Vet inte hur många gånger om dagen jag går ut i gatan och sen kommer på "OJ DÅ". Har kommit in i det liite mer men det går tröööögt. Stannar alltid tvärt så fort jag kommer till en gatan, det måste se jättekonstigt ut. Det som jag har svårt för är att komma ihåg att det är ANDRA hållet som man ska spana efter bilar, inte det vanliga. Men det sitter så hårt inpräntat att det är supersvårt. Om det går någon framför mig så går jag bara tätt efter denne, tittar åt samma håll som denne och hoppas på det bästa. Det måste också se ganska konstigt ut. 
 
God natt kära bloggen! Ikväll är kanske sista gången vi ses på ett tag, vet inte hur pass bra wifi de har uppe i bergen och efter det vet jag inte vart jag ska! Alice på äventyr! Men jag hoppas det inte dröjer för länge =) kram på er alla! <3

Kvällspromenad bland rykande hålor

Kategori: Allmänt

Rotorua är en stad med mycket geothermal activity, vilket innebär att hela staden luktar svavel (svag lukt av gamalt kokt ägg/prutt). Det innebär även att det finns mycket platser runt om i stan där man tagit till vara på detta och vävt in det i landskapet. Parken utanför mitt hostel är en av dessa platser. (sitter för övrigt på min balkong och skriver detta, iförd klänning och leggings!) Så jag tog en kvällspromenad där och fotade lite!
 
Här var den första jag såg. Det var gytja och det bubblade och rök (rykte?) massvis.
 
Den här vattenhålan var helt kristallklar och det som ser ut som reflektioner är faktiskt det som finns under ytan. Jag vet inte hur långt ner den går men förmodligen är den väääldigt djup.
 
 
Här ser man tydligt hur dessa hålor påverkar naturen runt omkring. Jag vet inte ifall svavel är bra för växter när det bara är i luften, men tydligen så är det inte alls bra när det kommer direkt inpå. Allt blir grått och dör, det verkar inte förmultna utan det bara .. dör.
 
(Ni kanske tycker det här är jättetråkigt men det var så intressant att jag struntar i det lite grann <3)
 
En djup gyttjehåla med massa bubbel i.
 
Extremt konstiga färgskillnader. Jättegrått och jättegrönt!
 
God natt från Rotorua <3 
 
P.s. Imorgon är min födelsedag!! Ska knalla iväg till stormarknaden och köpa nåt gott, kanske en minitårta! Och en kepps för det måste man ha när man vandrar i bergen. Och göra en ordentlig budget. Och sova länge. Och kolla på lite Doctor Who! D.s.

Rotorua

Kategori: Allmänt

Jag hade mina misstankar om det här stället men så visade det sig att Rotorua är fantastiskt!! Det är SÅ FINT HÄR!! Helt sjukt vilka vyer och vilken omgivning. Det är till och med okej att det luktar lite prutt i luften!
 
Med det sagt så börjar vi från början. Idag lämnade jag Auckland och åkte till Rotorua. Bussresan tar 4 timmar och man får lite ont i rumpan och benen. Men toapaus förekom och jag fick sitta själv, vilket gör att man kan sträcka mer på benen. Jag tog lite snapshots från bussen men de flesta blev fula och suddiga. Men några fick
jag till:
 
 
Det finns mycket krasse, ölandstok och smörblommor här längst vägarna. Vegetationen är helt crazy, den är så tät och ihopvuxen att jag betvivlar att man kan klämma sig igenom även om man är jätteliten. 
 
Väl i Rotorua så hade molntäcket (
 
som fanns över oss hela vägen från Auckland) plötsligt försvunnit och det var blå himel och asvarmt. Jag reser med två ryggsäckar; den stora lila och den lilla svarta. När jag klev av bussen hade jag ett problem: jag har bara en rygg. Så jag fick ta den stora på ryggen och den lilla på magen. Jag både såg ut och kände mig som en knölval. Det vill säga, knölig men relativt smidig. 
 
Hostlet här överaskade mig jättemycket. Det är samma kedja som i Auckland (Base Hostels) men det här är mycket hemtrevligare och det har pool!! Inget dopp idag blev av men om det är lika fint ute imorgon så ska jag definitivt simma lite. Rummet har inget förvaringsskåp eller kylskåp men det är ljusare än det förra och det har balkong! Jättetrevligt. Här är utsikten!
 
Och här kommer en liten och ganska mörk bild på mitt rum:
 
Supernatural goes Rotorua and a bit sporty!
 
Efter lite organisering av saker så blev det upptäcktsfärd! Ner mot sjön som finns fem minuter från hostlet.
Man kunde åka flygplan ut på vattet om man ville
Några som hade det supermysigt!
 
I found a golf course! I thought of you Dad, fancy playing golf with surroundings like this! How cool!! =D
 
Ett lokalt museum
 
Så vackert. Och hela sjön är omgiven av gröna, stora kullar. Fantastisk.

Ojojoj

Kategori: Allmänt

Hej Bloggen. Idag har det hänt massor ska du veta. Först och främst hände detta:
 
Helt plötsligt bara stog han där. Vinkade till alla nyvakna med sina förtidigt inhandlade julklappar.
 
 
Men utöver honom så har det också hänt massor! Jag har nu bokat de nästkommande två stoppen på min resa. 
 
Först ska jag till Rotorua, som är en stad med mycket Maori-kultur och geothermal spots. (Maori är urbefolkningen här och geothermal spots får ni googla för det kan jag inte på svenska haha) Efter två nätter där ska jag ta en buss (via Hamilton, men det är bara ett kort stopp på några timmar) till Tongariro National Park! WOHO! Det är där som de spelat in scenerna vid Emyn Muil, Mt. Doom, the Black Gate, lite av the Plains of Rohan tydligen (har lite svårt att se vilken del av dem som är filmad där men vi får la se!) osv. Jag kommer sorgligt nog inte kunna se alla platserna för de är väldigt off the beaten track men en eller två förhoppningsvis! Detta kommer att hända bara jag får min bokning godkänd (inte säkert för de godkänner inte allas ifall det är dåligt väder eller för mycket folk) för då ska jag på en 1-dagars hajk uppe bland vulcaniska berg!! Svindyrt men förhoppningsvis värt det, det får bli min förtidiga födelsedagspresent till mig själv. Turen är ca 6-8 timmar med guide och liten grupp upp i bergen och den ska vara okej även för nybörjare (är skitskraj men har bestämt mig för att klara det no matter what! ..även fast det är ganska brant vissa partier). Om ni har lust kan ni kolla in den här länken där hela prommenaden är beskriven http://www.adriftnz.co.nz/tongariro-national-park-walks/
Pal, jag ska ta till mig allt du har lärt mig.
 
Efter Tongariro har jag en vag, obokad plan som går ut på att ta mig till Wellington, WWOOFa lite och runt den 13e december ta mig in till stan för att se premiären eller straxt efter premiären (så alla dekorationer fortfarande är på plats) av The Hobbit: the Desolation of Smaug. Får se hur det går men det ska nog gå bra, bara jag inte bryter alla armar och ben uppe i bergen. 
 
Jag har köpt ett busspass så jag ska kunna ta mig runt och göra allt detta så det är bra! Ganska dyrt men det kommer nog räcka länge så det är väl värt pengarna =) 
 
Den här dagen har alltså varit mycket dyr, väldigt läskig (jag blev ute/innelåst i ett trapphus och kom inte ut så jag fick banka på hjälp tills en tjej i duschen hörde mig och kom och öppnade hahaha), avgörande för en kort tid framöver och ganska adrenalin- och mattefylld. Kram på er!! <3

Reseplaner och köpcentrum

Kategori: Allmänt

Håller sakta sakta på att vänja mig vid dygnsrytmen här. Idag är första kvällen jag kl 19 inte känner mig dödstrött. Nu är klockan snart nio och jag kommer nog stupa om ett tag men nio är ju bättre än sju i alla fall!
 
Min telefon är nu med på banan (inte frukten) och man kan nå mig på +64221544977 =) 
 
Idag har varit en blandad dag, mycket beslutsångest och småpanik över hur jag ska fortsätta min resa. Nojjade mycker över öst kusten (som jag av någon anledning tycks vara fast besluten att åka till) och hur man ska ta sig ut till alla remote places. Men min nya preliminära plan är lite väst kust, kanske lite mitten och sedan WWOOFing på östkusten innan jag beger mig mot Wellington i mitten på december. 
 
Utöver planering så var jag och en rumskompis (Natalie) utanför centrum och åkte buss! Hon har fått ett jobb i en svensk pappersbutik (de säljer dagböcker, brevpapper, scrapbooking-saker mm.) i ett köpcenter 40 minuter från centrala Auckland. Så dit begav vi oss! Det var juldekorationer överallt, har det börjats hemma också? 
 
Jag hittade massa fina saker på motsvarigheten till typ Lagerhaus. En adresslapp och en resaportmonä:
 
Superbra att ha! Portmonän (ingen aning riktigt hur man böjer det ordet..) har olika flikar så man kan ha bra koll på sina olika resedokument, tex. pass, biljett, visum etc. Gillar att ha det samlat och inte överallt i väskan så den var perfekt för mig! Den kanske inte är det finaste på jorden men den var på rea så det var toppen. Den och adresslappen kostade 18 dollar (ca 90 kr) så pangpris på det!!
 
Vi fick små gulliga reklambroschyrer från butiken där Natalie ska jobba. Och i dem, gissa vad som finns? Ett recept på pepparkakor!! Så vem vet, kanske blir det lite svenskt julstök här på andra sidan jorden om någon månad =) 
 
 
Idag blev det indisk mat till middag, inte varje dag det händer! Jag och Jane hittade en food court precis runt hörnet och där fanns all möjlig sydasiatisk mat. Jag köpte även ett par regnbyxor för 235 sek, inte så illa.
 
Annat än det så har jag inte så mycket att berätta. Puss och kram på er, nu ska jag krypa ner i min knarriga men sköna säng =)
 
 

I parken =)

Kategori: Allmänt

Idag var ärendenas dag. Det hände egentligen inte så mycket men jag tar lite i taget =) Jag trodde min telefon var fixad men nu är jag rätt säker på att så inte är fallet. Ska gå ner till receptionen straxt och kolla ifall de vet, annars så blir det vodaphone imorgon. Gick till Lush och köpte en body lotion och hittade världens finaste bokaffär. Det var böcker överallt; på väggarna staplade ända upp till taket, på bord, på golvet, i källaren. Superhärligt! Det blev inget bankkonto, jag behöver inget just nu heller, inte förrän jag skaffar ett jobb vilket kan dröja ett tag. Däremot så blev jag medlem i WWOOF (willing workers on organic farms tror jag det står för). Det kostade 50 nzd (ca 250 sek) men det är klart värt det. För er som inte vet så är det att man åker till tex. en bondgård någonstans i landet och jobbar 4-6 timmar om dagen i utbyte mot mat och husrum. Jag blev dock lite besviken för när jag läste igenom boken jag fick med allas beskrivningar och adresser. Det är många som bor vanligt och behöver hjälp hemma, men som kanske har en lite vegetable patch i trädgården. Hmm.. Men lite farmer och bondgårdar finns det allt så det är bara att leta vidare!
 
Så här ser boken ut i alla fall:
 
Idag var jag ute och utforskade området lite närmre hostlet. Det finns en park som jag velat gå till som heter Albert Park (har jag för mig) så dit knallade jag iväg. På vägen hittade jag Aucklands motsvarigthet till Sci-Fi Bokhandeln i Stockholm!
 
Auckland är det enda stället jag någonsin sett alkoholförbud. Dessa skyltar hänger lite varstans och jag förstår inte helt varför det är förbjudet med alkohol, det finns ju gott om restauranger och barer. 
 
Träden i parken var fenomenala!
 
rötterna ser lite ut som fenan/ryggen på en vattendinosaurie
 
hittade ett litet hus som var supergulligt!
 
Lite street art
 
Sedan kom regnet. Jisses vad det öste ner!
 
Nu sitter jag på hostlet och går igenom min tjocka adressbok för att kolla in potentiella WWOOFing ställen. Ska snart duscha och sedan fortsätta med lite reaserch.
 
En lite udda sak som hände idag. Jag var inne i en butik för att köpa en adapter (min är så stor att den måste vara själv i en två-uttags kontakt, vilket inte funkar så bra när man ska dela med sex andra människor) och hittar en som kostar 21:99 nzd (ca 100 sek). Butiken är väl som Teknikmagasinet, kanske lite större. Så jag går fram för att betala och hittar 21 dollar och säger nåt i stil med "vänta så ska jag ta fram mer", men då skakar kassören på huvudet och säger det är lugnt och ger mig adaptern. Detta skulle aldrig hända hemma i Sverige, att man får en sak lite billigare än det utsatta priset. Kändes jätteknasigt, typ som att jag stal 1/20-del av adaptern. Väldigt snällt av kassören, men lite av ett mysterium för mig. 
 
Klart slut!

Första riktiga dagen i Auckland

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! Eftersom jag igår inte var vid mina sinnens fulla bruk så ber jag om ursäkt för stavningen i inläggen. Tack för era fina kommentarer, det är så roligt att läsa dom! =D
 
Idag gick jag om en av mina rumskompisar Jane runt i Auckland Harbour (superfint!! Väldigt mordernt och design-igt) och i city. Här kommer lite bilder =)
 
Här ser man ett gulligt moln, lite av hamnen och Devonport som ligger mittemot Auckland, på andra sidan viken.
 
Vädret är väldigt växlande. När vi gick ut var det strålande sol och knappt några moln. sedan kom det in värsta regnmolnen och man hörde åska. Men det stannade halvvägs, så halva himlen åskade och andra halvan strålade av sol. 
 
Coolt va!
 
 
Resana första glass! En typisk Nya Zeeländsk smak tydligen, den heter Hokey Pokey. Det är vanlijglass med knapriga honugnskulor i, gott!
 
bevis på designen i hamnen
 
vi hittade en fisk market och gick in!
 
fifty shades of shrimp
 
små bläckfiskar
 
Auckland skyline
 
I hamnen hittade vi detta nerskrivet
 
Sedan hittade vi containrar staplade som någon hade inrett och satt en tv-skärm ovanopå! supercoolt!
 
Vi gick även förbi en fotoutställning med jättefina bilder och till sky tower (man ser sky tower på skyline-bilden, det är byggnaden som är lite spetsig på på toppen) men där gick vi inte upp för det var för dyrt!
 
 
Nu har är jag tillbaka på rummet och är jättetrött, har fortfarande inte hämtat mig från resan helt så går nog och lägger mig snart. Sov för övrigt 14,5 timmat i natt. Hoppsan. 
 
En liten bit info som är viktig är att mitt abonemang hemma i Sverige nu har gått ut, så nu går det inte längre att ringa eller smsa mig. Har ett NZ simkort men måste ladda det med pengar innan jag kan skicka eller ta emot sms eller samtal =) Det blir ett göra tills imorgon, då ska jag även fixa bankkonto! Kram på er alla, hoppas ni har det bra =)

ett till då, medans vi ändå är igång

Kategori: Dagen

Satan i gatan vad tråkigt jag har. Vi kör lite "vad har du gjort idag".
 
När jag kom fram så checkade jag in, helt okej. Hostlet består av flera våningar, men det är på 3e våningen allt händer. Kök, reception, tvätt, vardagsrum för typ 300 gäster. Det är naturligtvis dit jag inte vill gå. Men imorgon blir det nog av..
 
Jag är så trött att jag kände att jag nog inte borde gå för långt från hostlet, så efter check-in och nogrann om-organisering av saker gav jag mig av i jakt på mat. Hittade en stor matbutik tvärs över gatan och gick in och köpte1 kg yoghurt, mudlar och juice. Hem igen. Åt upp ett halvt kilo yoghurt och gick sedan för att duscha. Fy farao vad smutsig jag blev av resan. Finnar i pannan som inte suttit där på tre år, luktar blä och håret som annars ganska smuts-resistent behövdes minsann tvättat för andra gången på två dagar.
 
 
Eftersom duschen inte ligger i någon som helst anslutning till mitt rum så tog jag med mig kläder och skor och tvål till duschrummet. Men inte kunde man lägga ifrån sig sakerna på ett bra ställe utan man var tvungen att ta med den in i det liiiillan duschutrymmet. Mycket blev blött. Här behövs en ny strategi. Men det får bli en dag då jag känner mig smart.  
 
Utsikten är inte helt tokig. Fick även veta att det minsann inte är alla som har fönster i sina rum. Fint ska de va om man heter Alice, fönster och allt. Här har man kommit upp sig i världen. 
 
har även en nytagen bild på utsikten inne i rummet (jag har jättetråkigt men är för trött för att göra något vettigt, så då blir det så här):
 
 
sängen men nåt litet svart på borta vid dörren, den är min! Datan är också min. Tror jag råkar stänga av kylen när jag sätter i laddaren, men det struntar jag i! 
 
Nu sitter jag här i min rosa-randiga pyjamas och väntar på att klockan ska slå åtta. Imorgon ska jag gå ner till hamnen och titta =)

Bussresan

Kategori: Allmänt

(jag glömde en film!! Jag såg även på The World's End med Simon Pegg i. (Dad, you would have liked it, at least most of it haha, it was wierd but very funny. Och Elsie, vi gick miste om en bra bio!) Väldigt luddig och ganska osammanhängande MEN så rolig och random att den var klart värd att se)
 
Jag bestämde mig för att åka buss till mitt hostel. Så jag gick dit hemsidan sa att bussen var men nehäpp, det var ju bara en bussparkering. Så dit och fråga chafförer och dom ger en förklaring som blir risgrynsgtöt i mitt huvud så jag går lite och försöker se ut som om jag förstod. TIllslut hittade jag ett Ticket Office där världens trevligaste farbror satt. Sen kom bussen och jag hoppas upp och ner i sätet, försöker se allt och ta in det. (Molnen. Har en stark känsla av att de kommer att få ett eget inlägg längre fram) Träder påminner liiite om hemma men som en konstigare version. Typ här: 
Det påminner ju om en julgran men det är nåt snett. Typ som att den tappat massa barr eller som att någon i familjen ville trimma den som man trimmar vissa pudlar. 
 
Sedan började det regna. Men jag var glad för det!
(#snyggtjejpåvift)
 
Det är ändå ganska varmt, mellan 15 och 18 grader. Så ingen tropisk hetta men behagligt =)
 
Har nu fått bekräftat av min rumskompis att internet är ganska dåligt i större delen av landet. Så njut så länge inläggsflödet (...) varar! 
 
Btw, jag är såååå trött. Kämpar verkligen med ögonlocken. Får inte sova innan åtta för att få in någon slags dygnsrytm, men hur ska jag orka??? Kram på er alla <3

Flygresan

Kategori: Allmänt

(ser ju att jag glömde nämna fleecetröja, munktröja, första förbandspåse, liten stickadtröja, och säkert massa mer..)
 
Världens bästa familj på Arlanda <3
 
Första resan var till Helsingfors med Finnair. Snabbt och smidigt. Bytet där gick jättebra, allt var lätt att hitta. 
 
Mot Hong Kong!
Även där åkte jag med FInnair. Bra flygbolag. Sådär bra mat men bra reklam för sig själva, väldigt bra filmutbud och bra skärmar på sätena. Såg på Epic (inte alls så Epic som titeln lovar) och nästan hela The Great Gatsby, när det var en kvart kvar så bestämde sig nämligen kaptenen att vi skulle landa..
 
Väl i Hong Kong så var det fyra timmars väntan som gällde. Det var så stort så en halvtimme gick åt till att bara gå. Gatenumret kom ganska sent så satt och lallade runt lite överallt, såg nog ganska skum ut.

Hade fått höra att alla skulle vara supertrevliga och nästan alla var det också; extremt härligt! Dock så händer det konstiga saker på toaletterna där. I båset bredvid mig låste en kvinna in sig och spottade (och nu pratar vi alltså hon-tog-i-från-tårna loskade! Det lät så hilma högt och.. ah, äckligt.) nästan oavbrutet i fem minuter. Så kan man ju göra om man har tråkigt. Här kommer två önskebilder till Pal; en på precis när man kommit ut från planet och skulle till nästa flygbolags trensfer desk och den andra utomhus =)
 
Nästa plan var med Air New Zealand. Mycket bra. Inte lika bra skärmar som Finnair men också rolig reklam för sig själva (Betty White var med), jättebra bestick att äta med, god mat och bra filmutbud. Här såg jag på en Koreansk film som hette Rockin' On Heavens Door (söt, sorglig och inte alls så bra men huvudrollsinnehavaren är ju supersöt), The Hobbit och nästan hela Now You See Me (vi landade när sista coola numret skulle utföras). 
 
Känslan när jag klev ut från planet var jättestark. Jag hade inte suttit vid ett fönster och hade därför ingen visuell bild av hur världen utanför såg ut. Hela resan (ända från Arlanda) hade kännts lite distanserad, som om jag bara var ute och åkte flygplan för att snart landa hemma och träffa alla igen. Men så fort jag klev ut och såg utsikten så BOOM. Jag är i NYA ZEELAND. Holy Cow. Allt är bara wow. Önskar jag hade kunnat fånga det på en bra bild för det var så fint med lite vatten, höga och låga kullar. Jag är i Frodo-land. Större än så här blir det inte. (än på ett tag i alla fall) 

Det där med packning

Kategori: Allmänt

(undrar hur bilden hamnar i inlägget...)
Hej! Nu fuskar vi här men har man inte haft bra internet innan så har man inte. Ni får helt enkelt låtsas som att jag skrev detta söndag kväll när jag packade.

Så här mycket saker har jag med mig. I den lila ryggsäcken som ligger på sägen i bilden. Jag är fortfarande lite rädd för att alla "riktiga" backpackers ska skratta åt mig och min ganska fulla väska . Men man lär sig på vägens gång och blir det för tungt så får jag helt enkelt kasta något överbord. En snabb och ungefärlig packlista: (jag gillade att läsa packlistor innan jag åkte, så nu får ni snällt titta igenom min)

1 mellanstor handduk
1 hand-handduk
7 par strumpor (två par för många men det blev svårt att välja..)
ca 30 par trosor
3 BH:ar
3 par simkläder
3 linnen
3 klänningar (borde nog nöjt mig med 2)
1 par jeans
2 par leggings
2 par skor
lite smått och gott:
ficklampa
hänglås
nagelsax
shampoo
deo
öronproppar (!)
1 bok
och lite till..

Så! Den är nog inte exakt men ganska bra stämmer den nog =)

Nudlar och hostel

Kategori: Info

Ingen bild i detta inlägget. Bara en förvarning. Och ursäkta språket i detta och föregående inlägg.

Vill bara säga att här ska jag bo mina första fem dagar: http://stayatbase.com/hostels/new-zealand-hostels/base-backpackers-auckland-central

Holy cow, det ser fullkomligt skräckinjagande ut. Gillar dock alla fina bilder i bildspelet. Typ hur alla i foajén är lyckliga par och den genomskinlige killen på bild nummer 4. Han kände sig nog lite förbisedd den kvällen. (är för trött för att ens reflektera på ifall det var ett kul skämt eller ifall det sög.)

Sedan så sitter jag och läser alla lååånga listor på sånt man inte får ta med in i landet eller måste deklarera. Jag tycker verbet att "deklarera" låter läbbigt och som unknown territory så därför tänker jag överge min genialiska plan (att ta med ett paket nudlar så man slipper röra sig långt den första dagen).

Jahapp

Kategori: Svammel

Så här blev det; rosa. Inte fantastisk eller särskilt roligt men lite trevligt ändå.

Nu är det två dagar kvar. Eller rättare sagt om två dygn har jag åkt från Helsingfors mot Hong Kong. Om jag inte missar planet vill säga. jisses vad nervöst. Så mycket att ordna med innan! Vem trodde detta? Köpte min adapter för tre veckor sedan, fixade visum för 3 månader sedan! Hade inte trott att jag skulle vara ute i sista minuten den här gången igen. Men är det jag så är det och då är sista-minuten-fix ett måste! Här kommer en bild på alla Lord of the rings inspelningsplatser på öarna (inte helt komplett, jag har upptäckt en miss, men nu ska vi inte vara sådana). Bilden blir mest symbolisk då all text nog är för liten för att ses.